26.01.2021, 15:51

У Луганській ОДА оприлюднили важливу інформацію про ціну на газ у лютому

Марина Началова | Всі новини автора
лога

Із лютого споживачі, в тому числі мешканці Луганщини, отримуватимуть газ за ціною, яка не має буде вищою за встановлену Урядом.

Про встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та порядок дій споживача для зміни постачальника газу на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 26 січня, розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Він, зокрема, зазначив, що монополію в частині вибору споживачем постачальника природного газу в країні ліквідовано.

Так, із 1 серпня 2020 року запрацював ринок газу. Відтоді ціни на газ для своїх побутових і непобутових клієнтів кожен постачальник визначає самостійно.

Загалом в країні утворено близько 800 постачальників газу, з яких 240 активних. Вони пропонують ціну, а споживач має обрати найвигідніший варіант.

Враховуючи ситуацію, коли в одній області ціни на постачання газу завищені різними компаніями, Урядом прийняте рішення щодо максимального обмеження цього тарифу до 6,99 гривень за кубічний метр з ПДВ з 1 лютого протягом опалювального сезону або до завершення карантину.

Тобто, якщо з лютого, наприклад, ТОВ «Луганськгаззбут» не зможе постачати газ по вартості, встановленій Урядом, або нижчій, і якщо споживач не обере за цей період іншого постачальника, то він автоматично перейде до постачальника останньої надії, яким визначено НАК «Нафтогаз України».

Про алгоритм зміни постачальника газу читайте у цій статті.

Також, за інформацією Віталія Сурая, наразі очікується урядове рішення щодо обмеження ціни на розподіл природного газу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк