25.03.2021, 07:44

Чорнобильська АЕС перейшла на особливий режим роботи

Чернобыльская АЭС перешла на особый режим работы

Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" перейшло на особливий режим роботи. Це пов'язано з введенням обмежувальних протиепідемічних заходів через пандемію COVID-19.

ДСП "Чорнобильська АЕС" з 25 березня переходить на особливий режим. На робочих місцях залишається тільки оперативний персонал. Про це ]]>повідомила]]> прес-служба ЧАЕС, передає Час Пік.

"Відповідно до постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", для нерозповсюдження коронавірусу адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 25 березня перевести персонал станції на особливий режим роботи на підставі наказу від 24.03.2021 №376 "Про введення простою на підприємстві", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що щонайменше до 4 квітня на робочих місцях залишиться тільки оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об'єкта. Також до роботи залучатимуться співробітники, участь яких у виробничому процесі станції в той чи інший момент під час простою буде вкрай необхідно.

Нагадаємо, на ЧАЕС працюють майже 2,8 тисячі осіб. Станом на ранок 23 березня серед працівників ЧАЕС зафіксовано 344 випадки захворювання COVID-19, 318 осіб одужало, один помер.

Читайте також:

Нова програма медичних гарантій: перелік безкоштовних послуг, доступних з 1 квітня 2021

Чи має право лікарня вимагати плату за медогляди, і які з них є платними: роз'яснення НСЗУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк