01.04.2021, 13:29

Першоквітневий привіт: У Лисичанську ЛЕО загрожує знову знеструмити водоканал

Леся Матвеева | Всі новини автора
В Лисичанске ЛЭО вновь грозит обесточить водоканал

1 квітня - День сміху, от тільки жителям Лисичанська, схоже, не до жартів... Місто знову може залишитися без водопостачання через величезні борги водоканалу перед енергетиками.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" направило КП "Лисичанськводоканал" попередження про припинення поставок електричної енергії. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті водоканалу, повідомляє Час Пік.

Лисичанськ, а також Привілля та Новодружеськ вже 7 квітня можуть залишитися "зневодненими".

"ЛКСП "Лисичанськводоканал" повідомляє про отримання повідомлення від ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" про припинення постачання електричної енергії з 09:00 07 квітня 2021 р. за борги, які виникли за період 2004-2018 років у сумі 166 543 811, 88 грн", - повідомляє прес-служба водоканалу.

Адміністрація водоканалу зазначає, що всі поточні зобов'язання зі сплати за постачання електричної енергії підприємством виконуються в повному обсязі. 

Однак, невирішена проблема з величезними боргами водоканалу за електроенергію, що накопичилися за минулі роки, висить дамокловим мечем не тільки над підприємством, а й над усіма жителями Лисичанська.

Варто відзначити, що місцева влада намагається фінансово підтримати підприємство. Наприкінці березня на фінпідтримку ЛКСП "Лисичанськводоканал" було виділено понад 2,7 млн грн. Але цих грошей вистачить тільки на оплату поточних рахунків.

Ситуація зі старими боргами так і залишається невирішеною... І, схоже, лисичанам у 2021 році доведеться ще не раз робити запаси води.

Читайте новини міста та регіону:

Кінець опалювального сезону у Лисичанську: коли охолонуть батареї

У Рубіжному чоловік метнув гранату в поліцейських: злочинець "заліг" у квартирі під ліжком

У Сєвєродонецьку молоді дають довгостроковий пільговий кредит на житло: умови отримання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк