02.06.2021, 17:01

Житель Рубіжного скоїв наїзд на поліцейського і намагався "відбитися" сокирою

топор

У Рубіжному (Луганська область) затриманий 59-річний місцевий житель, який скоїв наїзд на поліцейського та погрожував сокирою напарнику потерпілого.

Порушнику закону загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення, передає Час Пік з посиланням на прес-службу поліції регіону.

2 червня наряд з двох дільничних офіцерів поліції ніс службу із забезпечення громадської безпеки та громадського порядку біля площі Володимирської в Рубіжному. Близько 6 години ранку на старшого дільничного Олександра Петрова біля міської ради скоїв наїзд водій транспортного засобу "Dacia Logan".

На вимогу дільничного офіцера поліції Романа Позднякова зупинитися, водій вийшов з автомобіля з сокирою в руках і пішов у бік поліцейського.

Правоохоронець попередив нападника про можливе застосування вогнепальної зброї, після чого чоловік поклав сокиру на землю і був затриманий.

Даний факт внесений до ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 348 ККУ "Посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця".

Поліцейському, який отримав пошкодження в результаті наїзду, надана медична допомога. Загрози його життю немає.

Слідчі з'ясовують, що стало мотивом правопорушення.

Читайте також: Залишки пам'ятника Леніну "спливли" в несподіваному місці Лисичанська (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк