08.06.2021, 14:19

Арестович озвучив сценарії, коли в Крим можуть дати воду

Ольга Романец | Всі новини автора
Арестович

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович вважає, що українська влада може змінити свою позицію щодо відновлення води в Крим при "дуже серйозних поступках" з боку Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Телеграф", передає Час Пік.

Зокрема, йдеться про повне виведення військ РФ зі східних територій України, або ж повне виконання Мінських домовленостей, повернення окупованих територій Донбасу на умовах української сторони. На думку Арестовича, в теорії це все можливо, але, швидше за все, в Російській Федерації на це не підуть.

"Ситуація може змінитися тільки з позиції дуже серйозних поступок з боку Росії, наприклад, воду в Крим можна міняти на повне виконання Мінських угод, виведення військ з Донбасу, повернення ОРДЛО на наших Умовах. Теоретично ми могли б на це піти, але чи готова Росія виводити? Навіщо вона витрачала ці роки, тисячі життів, санкції?" - пояснював він.

Як відомо, до 2014 року 85% води на територію Криму надходила з України, але після окупації Київ зупинив подачу дніпровської води на територію півострова.

Читайте також: Данилов назвав відповідальними за окупацію Криму Францію та Німеччину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: