12.06.2021, 08:28

На Луганщині блискавкою вразило двох чоловіків: один з них загинув

Ольга Романец | Всі новини автора
молния

Вчора, 11 червня, в смт Троїцьке, що на Луганщині, під час дощу двоє місцевих жителів отримали ураження блискавкою, один з них помер до прибуття екстреної медичної допомоги, інший госпіталізований.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Луганській області, передає Час Пік.

"Дотримуйтесь правил безпеки під час грози: якщо ви знаходитесь вдома, закрийте всі вікна і двері. У приміщенні не повинно бути протягу. Тримайтеся подалі від електроприладів, антен, проводів - всі вони притягують розряд", - закликають в відомстві.

Також рекомендується уникати високих дерев, металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева.

"Якщо ви опинилися в лісі, не ховайтеся від грози на узвишші. Знайдіть низькі дерева, що стоять поруч. Ховатися під самотнім високим деревом небезпечно для життя...Якщо ви опинилися в полі, знайдіть поглиблення в землі. Воно повинно бути сухим - волога земля сильніше проводить електрику. Якщо поблизу немає сухого поглиблення, сховайтеся в мокрій землі, але не лягайте в повний зріст...Якщо гроза застала вас під час прогулянки на велосипеді або мотоциклі, терміново зупиніться - це небезпечно. Коли ж ви перебуваєте в автомобілі, небезпека вам не загрожує", - йдеться в повідомленні.

Також у ДСНС закликають відмовитися від користування всіма електричними приладами під час грози, адже вони є своєрідними приймачами для кульових блискавок.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк