05.07.2021, 12:40

У Луганській області перерахували пенсії: на скільки збільшилися виплати

Ольга Романец | Всі новини автора
ПФУ

З 1 липня в Луганській області автоматизованим способом проведено перерахунок складових пенсійних виплат, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

Перерахунок проведено органами Пенсійного фонду України Луганської області відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік".

Із загальної кількості 324,5 тис. пенсіонерів Луганської області автоматизованим способом перераховані пенсії 170,5 тис. осіб.

Розміри підвищення пенсії з липня 2021 року кожному пенсіонеру визначена індивідуально, залежно від того, яка складова виплати підлягала перерахунку - доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального розміру пенсії, підвищення або надбавка.

Також на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 "Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році" доплату до пенсії (до 100 грн) отримали 3,5 тис. пенсіонерів, яким призначено пенсію у 2019-2020 роках, і протягом цього року не було проіндексовано.

Читайте також: Допомога по вагітності та пологах: хто в Сєвєродонецьку може отримати допомогу, терміни і розміри виплат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк