17.07.2021, 14:17

На пляжах Азовського моря придумали, як врятуватися від медуз: фото

Марина Началова | Всі новини автора
медуза

Велика кількість медуз на Азові останнім часом псує відпочинок багатьох українців. У воді, що кишить слизькими істотами, далеко не всім приємно купатися.

Нашестя медуз стало значущою загрозою для курортного бізнесу, оскільки частина відпочиваючих саме з цієї причини достроково їдуть додому або зовсім відмовляються від морського відпочинку. Але деякі підприємці знайшли вихід, передає Час Пік з посиланням на регіональне видання "РІА Мелітополь".

Деякі власники баз відпочинку почали встановлювати в морі бар'єрні сітки. Один край сітки тримається на дні за допомогою якорів, другий - на поверхні завдяки буям. В результаті виходить "басейн", в який медузи не запливають, а люди можуть без проблем купатися.

Деякі підприємства, які спеціалізуються на виготовленні рибальських сіток, почали робити такі конструкції в цьому році заради експерименту.

Ось тільки подібні сітки не з дешевих, і дозволити їх можуть собі не всі бази відпочинку. Так, за розцінками однієї з фірм у Бердянську, щоб обгородити сіткою 50 метрів пляжу на видаленні від берега 30 метрів, потрібно заплатити близько 77 тис. грн. Втім, попит на ці вироби все одно високий. Цього року бар'єрні сітки вже замовили дві бази відпочинку в Кирилівці і кілька баз у Бердянську.

Читайте ще: Чисте море і незаймана природа: чим вабить туристів острів-заповідник Бірючий

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк