21.07.2021, 14:06

Синоптики попередили про можливість кислотних дощів: На хімзаводі в Рівному сталася аварія

Ольга Романец | Всі новини автора
Химзавод

На заводі "Рівнеазот" у вівторок, 20 липня, сталася аварія - розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У зв'язку з цим в повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

За даними Укргідрометцентру, станом на 21 липня ніякої загрози населенню і навколишньому середовищу немає, передає Час Пік.

"Очевидно, що азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила, і поступово поширювалася і осідала локально, не поширюючись на велику відстань від місця викиду, завдяки погодним умовам в Рівненській області протягом минулої доби", - зазначили метеорологи.

Однак, за їхніми даними, деяка кількість окису азоту розчинялася в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни.

"Тому, в деяких районах Рівненської області випадали підкислені дощі і хоча вже загрози немає, сьогодні варто не "купатися" під дощами, а все ж убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на ЗАТ "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства.

Читайте також: Україну залило дощами: синоптики розповіли, коли грози і зливи покинуть країну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: