07.08.2021, 14:14

Сєвєродонецька ВЦА дозволила вирубити 200 дерев у рамках реконструкції скверу

парк горького северодонецк

Під час реконструкції скверу Горького у Сєвєродонецьку буде видалено дві сотні дерев. Ця інформація обурила мешканців міста.

Керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк підписав розпорядження № 1415, яким дозволяється вирубка, передає Час Пік.

"Дозволити ТОВ «Домінант Транст Сервіс»  видалення 200 дерев в сквері Горького згідно з актом обстеження від 26.07.2021  № 79, після отримання ордеру на видалення зелених насаджень", - йдеться в документі.

Ця новина викликала резонанс у ]]>соцмережах]]>. Мешканці Сєвєродонецька обурені рішенням влади вирубати зелені насадження у сквері, тоді як сухі та дійсно небезпечні дерева не видаляють.

"А одну суху тополю, яка ось-ось завалиться на стару сталінку і акацію, з якої падають гілки на дітей - видаляти не можна", - саркастично зазначає користувач.

"200 вирубити, щоб там же 200 посадити. Ні щоб привести ті дерева в порядок. А потім кажуть, що грошей немає", - обурюється інший коментатор.

Громадський діяч і правозахисник з Лисичанська Анатолій Рижков порадив сєвєродончанам ініціювати громадські слухання та подавати до суду, щоб зупинити таку ініціативу.

Читайте ще: Обласна лікарня, залізниця, міжміський тролейбус: Гайдай розповів, як просуваються важливі проекти на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк