14.08.2021, 18:31

У Києві під Офісом президента сталися серйозні сутички: поліція відкрила кримінальне провадження

столкновения под оп

У суботу, 14 серпня, в Києві біля Офісу президента відбулися сутички між учасниками акції, оголошеної Національним корпусом, і поліцією.

За інформацією українських ЗМІ, частина вулиці Банкової була в диму від димових шашок, які, ймовірно, летіли з боку активістів, та сльозогінного газу, який застосувала поліція, передає Час Пік.

Відомо, що акція мала розпочатися о 13:00. Однак її учасники підійшли до Офісу президента близько 13:30. На марш ветерани, активісти, волонтери збиралися в районі Майдану Незалежності, після чого колоною рушили до Офісу президента.

За заявами організаторів, акція була оголошена проти "політичних репресій" та "капітуляції України перед Кремлем". Вона зібрала 1,5 тисячі представників Національного корпусу та ветеранів, що з'їхалися на протест з усієї України.

В результаті зіткнень постраждали 8 поліцейських. Глава Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський в Facebook повідомив, що зіткнення почалися через те, що мітингувальники відмовилися проходити перевірку на наявність небезпечних предметів (зброї, вибухових пристроїв тощо).

"За фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності, встановленої законом. Кожен громадянин може реалізувати своє конституційне право на участь у мирних і безпечних мітингах, але без бійок та кровопролиття", - зазначив глава МВС.

Читайте також: У Львові медики оголосили голодування через невиплату зарплат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк