21.08.2021, 08:42

Розробка вугільного кар'єру в Лисичанську: анонсовано громадські слухання

Марина Началова | Всі новини автора

3 вересня у Лисичанську відбудуться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території зі звітом про стратегічну екологічну оцінку південної частини міста Лисичанська в межах вугільної ділянки «Матроська», де підприємством ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» буде проводитися діяльність з видобутку вугілля кар'єрним способом.

Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації ]]>повідомляє ]]>про оприлюднення проєкту містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку «Розробка детального плану території зі звітом про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) південної частини міста Лисичанськ Луганської області в межах вугільної ділянки «Матроська» по вугільних пластах L81 та L6». З документацією можна ознайомитися за ]]>цим посиланням]]>.

Як зазначається, виробничі потужності провадження планованої діяльності ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» з видобування кам’яного вугілля розташовані на території Лисичанської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області та в м. Лисичанськ в межах вільної ділянки «Матроська» по пластах L81 i L6 на території Лисичанського геолого-промислового районі Донбасу.

Видобування кам’яного вугілля буде здійснюватися способом поверхневого видобутку (кар’єрний спосіб) за допомогою спеціалізованої високопродуктивної кар’єрної техніки шляхом поступового виконання розкривних та видобувних робіт: зняття шару ґрунту, переміщення його у зовнішні відвали, розкривні роботи, пошарове вилучення маси корисної копалини з розкритого вугільного пласту та завантаження його на кар’єрний автотранспорт для транспортування Після вичерпання породи передбачається обов’язкова рекультивація порушених земель відповідно до проектних рішень та виконання ряду природоохоронних заходів у відповідності до положень, зобов’язань та обмежень чинного природоохоронного законодавства.

Площа ділянки складає 0,730 км кв, по простяганню 1,0 км, по падінню 0,6 км.

Проєктна виробнича потужність ділянки складає приблизно 17,5 тисяч тон на рік, що забезпечить діяльність підприємства приблизно на 20 років.

До складу кар’єра увійдуть:

  • кар’єр з відвалами розкривних порід;
  • водозахисні споруди;
  • промисловий майданчик;
  • електричні мережі;
  • кар’єрні автодороги.

Публічне громадське обговорення відбудеться о 14.00 3 вересня 2021 року за адресою: м Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 7.

Пропозиції до проекту приймаються в строки 23.08.2021 по 21.09.2021 у письмовому вигляді за адресою: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, буд. 62.

Пропозиції подаються з урахуванням вимог статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом заявника і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

Читайте ще:

"Заплатіть авансом": Лисичанськтепломережа звертається до абонентів з проханням

Залишилося мало часу: як у Лисичанську офіційно відключитися від централізованого опалення

У Лисичанську збираються скоригувати тарифи на опалення за 2020-2021 рік

У південній частині Лисичанська два дні буде перекрита дорога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк