31.08.2021, 19:40

Мешканці Лисичанська звинуватили працівників ЛЕО у "варварстві": в компанії відповіли

Марина Началова | Всі новини автора

Жителі Лисичанська скаржаться на "варварську" обрізку дерев співробітниками енергетичної компанії. Мало того що дерева залишаються "напівлисими", обрізані гілки залишають лежати там, де вони впали. У ЛЕО ж відкидають всі звинувачення на свою адресу.

Лисичанин написав у Фейсбуці гнівний пост про те, як енергетики "обчикрижили" дерева на вулиці Тургенєва, передає Час Пік.

"Приїхавши після роботи до свого дому, я втратив дар мови, побачивши це. Ці берізки ростуть вже понад 20 років біля мого будинку. Я постійно доглядав за тим, щоб вони не торкалися проводів, щороку підрізав гілки. Проблем ніколи не було, тим більше з цими березами. Але ці виродки повідрізали повністю всі гілки навіть на три-чотири метри вище проводів, які проходять поруч. І вже так їм сподобалося все це трощити, що зростаючу молоду сливу у дворі, не змогли дістати пилкою, так просто відламали половину. Обірвали дроти інтернет зв'язку. Падаючими гілками погнули дах", - пише автор публікації.

Чоловік заявив, що жінка-майстер поводилася по-хамськи, а обрізані гілки співробітники ЛЕО прибирати не стали, залишивши цю роботу жителям вулиці.

Автор поста стверджує, що викликав поліцію, яка все зафіксувала.

У коментарях лисичани заявили, що таким же чином пошматували дерева по всьому району Кирпичного, подекуди обірвавши інтернет-дроти.

Незабаром в ЛЕО відреагували на цей пост, назвавши оприлюднені відомості "завідомо недостовірними, що ганьблять честь і гідність" компанії та її працівників.

"Розчистка трас повітряних ліній - дуже важливий та необхідний процес. Падаючи на лінії електропередач, гілки, не витримуючи натиск сильних поривчастих вітрів, все частіше стають однією з головних причин аварійних відключень електроенергії. Щорічно енергетики проводять розчистку ЛЕП, що запобігає пошкодженню ліній і виникненню надзвичайних ситуацій при несприятливих погодних умовах", - заявили в компанії.

Як наголошується в публікації, займатися розчищенням проводів від гілок повинні не тільки працівники ЛЕО, а й власники дерев відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України та Закону України "Про благоустрій населених пунктів".

"У зв'язку з цим, енергетики закликають до правильного визначення висадки дерев, щоб вони не заважали безперебійній роботі електромереж", - заявили в ЛЕО.

Також в компанії відкинули заяви про вживання алкоголю жінкою-майстром під час роботи, заявивши, що в бригаді, яка працювала на місці, жінок немає, а за профілактикою випадків алкоголізму в компанії ретельно стежать.

З приводу неприбраних гілок після обрізки в ЛЕО заявили, що такі роботи на території Лисичанська виконує виключно КАТП.

Читайте ще: Продукція Лисичанського пивзаводу взяла гран-прі на Міжнародному конкурсі пива

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк