04.09.2021, 22:33

В окупованому Криму біля будівлі ФСБ РФ затримали понад 50 осіб (фото, відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
Крым

Після незаконних обшуків і затримань, які влаштували силовики в Криму, до будівлі ФСБ в Сімферополі з протестом вийшли родичі затриманих і небайдужі громадяни.

Про це повідомила спільнота "Кримська солідарність", передає Час Пік.

За словами омбудсмена Людмили Денисової, без підстав затримали першого заступника Голови Меджлісу Нарімана Джелял і ще чотирьох кримських татар - Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Ельдара Одаманов. Їх місцезнаходження досі невідоме.

Протестуючи проти незаконних обшуків і затримань, родичі і небайдужі громадяни вийшли до будівлі ФСБ в Криму. Окупанти схопили понад 50 протестувальників - кримських татар.

"Протестувальники проти незаконних обшуків і затримань, родичі та небайдужі співгромадяни вийшли до будівель "Управління ФСБ по Республіці Крим та м.Сімферополь". Як наслідок - понад 50 кримських татар затримано. Їх заштовхали в автобуси, застосовуючи грубу силу, б'ючи по нирках, і відвезли в різні відділення поліції в тимчасово окупованому Криму, де їх допитують без доступу адвокатів", - написала Денисова.

Вона закликала міжнародне співтовариство застосувати всі можливі важелі впливу на Росію, щоб припинити репресії щодо корінного населення.

Крым Крым

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: