08.09.2021, 23:04

У Сєвєродонецьку відкрилася перша приватна школа: скільки коштує навчання і в чому її особливість

частная школа северодонецк

У Сєвєродонецьку відкрилася перша приватна школа "New gen". Ця приватна школа єдина має державну ліцензію в Луганській області.

Про особливості навчального закладу розповіла одному з місцевих ресурсів засновник школи Марина Сільченко, передає Час Пік.

За її словами, ідея створити приватну школу виникла через те, що в регіоні не розвинена альтернативна освіта. На реалізацію ідеї пішло два роки.

Як проходить навчання?

Сільченко зазначила, то школа працює за програмою "Інтелект України", суть якої полягає в тому, щоб навчити дитину роботі з інформацією, аналізу та творчому мисленню.

"Наша школа спеціалізується на вивченні англійської мови та інформаційних технологій. У групах продовженого дня проводяться заняття з вокалу, акторської майстерності, хореографії, бальних танців, програмування, фінансової грамотності, відкрита аерокосмічна студія і студія моделювання, арт-студія, а також регулярно проводяться кулінарні та творчі майстер класи", - розповіла засновник навчального закладу.

При цьому діти вчать ті ж дисципліни, що і в звичайній школі, проте присутнє більш сучасне технічне оснащення.

На сьогоднішній день в школі два других і один перший клас, в кожному з яких по 15 учнів.

"Це велика перевага, оскільки до кожної дитини можна знаходити індивідуальний підхід і приділяти достатньо часу. Школа повного дня, діти знаходяться на заняттях з 8:00 до 16:00. Навчання до четвертого класу включно. Це початкова школа, але плануємо отримати ліцензію на навчання учнів середньої школи. Для цього шукаємо ще одну будівлю. Тому діти, які закінчать у нас четвертий клас, швидше за все, зможуть продовжити навчання в "New gen" далі", - говорить Сільченко.

У школі поки працює три викладачі та директор.

Як стати учнем "New gen" і скільки це коштує?

Щоб потрапити на навчання в приватну школу, необхідно тільки пройти співбесіду. Вартість навчання - 5 тисяч гривень на місяць.

"5 000 гривень на місяць. Харчування та заняття груп продовженого дня оплачуються окремо. Батьки підписують договір, діти зараховуються так само як в звичайну школу, а гроші перераховуються на розрахунковий рахунок. Платити можна як зручно батькам - помісячно, поквартально або оплатити весь рік навчання", - повідомила подробиці засновник школи.

Вона зазначила, що на навчання можна перейти, забравши документи зі звичайної школи. Нові учні, незважаючи на те, що навчальний рік розпочався, ще приходять.

Перехід на дистанційну форму навчання школі не загрожує, оскільки всі викладачі щеплені від COVID-19.

Читайте також: "І 5 багато": у Сєвєродонецьку планують підвищити вартість проїзду (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк