13.10.2021, 07:50

В Україні одна область стала "червоною": які заборони та обмеження будуть діяти в регіоні

карантин

В Україні одна область вже опинилася у "червоній" зоні епідемічної небезпеки. Держкомісія ТЕБ та НС вирішила посилити карантин в регіоні. Нові обмеження почнуть діяти з півночі 15 жовтня.

Першою в Україні у "червону" зону карантину потрапила Херсонська область. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов, передає Час Пік.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення встановити в регіоні "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та посилити карантинні обмеження.

"За результатами Державна комісія вирішила встановити:

- з 00 години 00 хвилин 15 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Херсонської області, та застосувати на території Херсонської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки", - написав Олег Немчинов у Facebook.

У "червоній" зоні діють такі обмеження:

  • забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів;
  • забороняється проведення масових заходів. Однак це обмеження не діє, якщо 100% відвідувачів та персоналу вакциновані;
  • навчальні заклади переходять на дистанційне навчання, це не стосується тільки дитсадків та 1-4 класів. Заклади освіти можуть працювати тільки в тому випадку, якщо у 100% персоналу є "зелений" COVID-сертифікат (про повну вакцинацію);
  • жителі "червоної" зони не можуть їздити автобусами, поїздами та літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк