27.10.2021, 16:39

В Одесі не вистачає кисню для ковідних хворих: пацієнтів уночі перевозили з однієї лікарні до іншої

Марина Началова | Всі новини автора

На Одещині склалася критична ситуація із забезпеченням киснем хворих на COVID-19. Пацієнтів довелося терміново перевозити до медзакладів, де ще є кисень.

Про це повідомила "Думська", передає Час Пік.

За інформацією видання, через відсутність кисню цієї ночі медики перевозили пацієнтів з відділення обласного центру соціально значимих хвороб, розташованого на вулиці Миколи Міхновського, в інший стаціонар цього ж КУ на Ядова, де є кріоциліндр на 14 тон кисню.

Як повідомляється, кілька бригад швидкої допомоги перевозили 43 пацієнти, які перебували в різних станах - від легкого до дуже важкого. Для забезпечення безперебійної роботи кисневої станції енергетики привезли потужний електрогенератор.

Причина гострої нестачі кисню в Одесі полягає в тому, що лікарні споживають більше кисню, ніж встигають виробляти підприємства. Так, одне з підприємств, яке постачало кисень до лікарень регіону - АТ "Лінде Газ Україна" - зупинилося на плановий ремонт. Потужності лінії з виробництва кисню на Одеському припортовому заводі - 6 тонн на день - цього вистачає хіба що на одну велику лікарню. Заводи "Кріогенсервіс" та "Кріогенпром" щодня генерують близько 12 тонн кисню.

Таким чином, на Одещині щодня генерується 18 тонн кисню. Але з минулого тижня потреба лікарень у кисні зросла до 26 тонн на добу, повідомили в Одеській ОДА.

Заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков заявив, що в області хочуть сформувати добовий запас кисню і зробити запас близько 20 тонн на критичний період.

"Думська" повідомляє, що вночі до одеської інфекційної лікарні доставили цистерну кисню з Миколаєва.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк