04.12.2021, 14:30

У Карпати прийшла справжня зима: вдарив 16-градусний мороз, рятувальники встановили пункти обігріву

Марина Началова | Всі новини автора

У перших числах грудня ще не всі регіони України навіть побачили перший сніг, а у Карпатах зима вже почалася у повну силу.

На високогір'ї Карпат вже спостерігається міцний мороз, передає Час Пік.

Так, Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост сьогодні повідомив, що зранку на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря опустилася до -16 градусів. Було ясно, вітер південно-західній 3-5 м/с.

За повідомленням ДСНС, у зв’язку з iнтенсивним  приростом снiгового  покриву 4 грудня у високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східній частині Закарпатської областей очiкується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

У зв’язку зі значним зниженням температури та снігопадами, прикарпатські рятувальники розгорнули мобільні пункти обігріву на карпатських перевалах.

Зокрема, такі пункти обігріву розгорнули на Яблуницькому перевалі Надвірнянського району, Буковецькому перевалі Косівського району, Кривопільському перевалі Верховинського району та Вишківському перевалі Калуського району.

Крім теплих наметів, де усі, хто цього потребує, можуть зігрітись та випити гарячий чай, відпочити та підзарядити мобільні телефони, дані пункти обігріву мають у своєму розпорядженні також автомобільну техніку підвищеної прохідності – повноприводні автомобілі «Урал», ГАЗ-66 та ЗіЛ-131, щоб надати допомогу водіям у разі необхідності. Для моніторингу обстановки на випадок ускладнення погодних умов працюють мобільно-оперативні групи ГУ ДСНС України в області.

Загалом для надання допомоги населенню у пунктах обігріву на карпатських перевалах залучено 4 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк