12.12.2021, 22:01

Карантинні реалії: Українка вийшла викинути сміття без паспорта та потрапила під суд

Марина Началова | Всі новини автора

Жінку судили за те, що вона вийшла з дому викинути сміття та не взяла із собою документи. За таке порушення їй міг би загрожувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Інцидент стався у м. Мелітополі Запорізької області. Про це розповіла суддя Мелітопольського міського районного суду Лілія Дараган, відео опублікувало видання "РІА Мелітополь", передає Час Пік.

Дараган розповіла, що на городянку, яка вийшла викинути сміття, склали адміністративний протокол за перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу (таку вимогу прописано у "карантинній" постанові Кабміну).

Суд врахував, що провина жінки не завдала значної шкоди, і було застосовано лише усне зауваження.

"Ми враховуємо пропорційність стягнення, а стягнення може бути лише одне – 17 000 гривень штраф. І де ж ця пропорційність – вийшла викинути сміття без документів, і 17 000 гривень штраф", – сказала суддя.

Дараган зазначила, що штраф 17 000 грн у місті все ж таки стягували: під таку санкцію потрапив водій маршрутки, який знаходився на робочому місці без маски, як і його пасажири. Також штрафували кафе, які приймали відвідувачів під час локдауну.

Читайте також: Податкова перевірить доходи з 1995 року: що чекатиме на українців, коли "податкова амністія" закінчиться

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк