13.12.2021, 14:32

Десятки мігрантів намагалися прорватися з Білорусі до Польщі

Ольга Романец | Всі новини автора
мигранты

У неділю, 12 грудня, на польсько-білоруському кордоні зафіксовані нові спроби прориву мігрантів з боку Білорусі. 60 осіб намагалися силою перетнути кордон з ЄС біля ділянки в Мельнику.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі в Twitter.

Близько 22:00 60 осіб прорвали пост на польсько-білоруському кордоні на ділянці, що охороняється прикордонною заставою в Мельнику.

"Іноземці кидали каміння, шматки дерева, засліпили польських офіцерів і солдатів стробоскопами. У певний момент 27 особам вдалося прорватися. Однак, їх швидко зупинили прикордонники і доставили на лінію кордону. В основному це були громадяни Іраку і Сирії", - зазначила прес-секретар польської прикордонної служби Ганна Михальська.

Всього з початку грудня 838 осіб намагалися нелегально перетнути польсько-білоруський кордон.

Нагадаємо, 11 грудня польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 52 людини. Один польський військовий був поранений каменем в обличчя, йому була надана долікарська допомога на місці.

Раніше повідомлялося, що в Литві повідомили про стрілянину на кордоні з Білоруссю. Постріли проводилися з білоруського боку. Інцидент був зафіксований 10 грудня біля кордону в Лаздіяйському районі. Як повідомляється, було чутно близько 20 пострілів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк