13.12.2021, 15:30

Пенсіонерку з Лисичанська обдурили більш ніж на 100 тисяч гривень: у місті діє нова схема шахраїв

мошенничество по телефону

Правоохоронці виявили на території Луганської області нову схему шахрайства. Жінка втратила понад 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція регіону в Facebook, передає Час Пік.

До поліції Лисичанська звернулася 73-річна жінка з повідомленням про те, що її обдурили більш ніж на 100 тисяч гривень. Поліцейськими встановлено, що протягом двох тижнів жінка перераховувала на банківські рахунки невідомих їй осіб грошові кошти під приводом отримання соціальних виплат, збільшення пенсій та пільг, укладення страхового договору, виплати відсотків.

Всі ці платежі жінка здійснювала після телефонних розмов з шахраями, які називалися: інспектором виконавчої служби, керівником податкової служби, заступником керівника пенсійного фонду, представником казначейства.

Коли у пенсіонерки скінчилися власні заощадження, вона позичила гроші у брата, і тільки після здійснення 5-ї оплати, жінка зрозуміла, що вона мала справу з шахраями.

Відомості за даним фактом внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 КК України "Шахрайство".

Поліцейські закликають розповісти про цю схему батькам, сусідам, знайомим, особливо літнім людям, щоб вони не попалися на вудку шахраїв: всю інформацію необхідно ретельно перевіряти.

Читайте також: У Лисичанську сталася ДТП, "винуватиця" якої - кішка (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк