10.04.2022, 15:59

В ОРДЛО примусово мобілізують інвалідів дитинства та співробітників "стратегічних підприємств", - ГУР

призыв в ордло

На окупованих територіях Луганської та Донецької областей розпочалася нова хвиля "мобілізації". Цього разу забирають воювати проти України інвалідів дитинства та співробітників "стратегічних підприємств".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook, передає Час Пік.

"РФ мобілізує з ОРДЛО осіб, які взагалі не підлягають призову. Насамперед це стосується співробітників "стратегічних підприємств", яким досі гарантували "броню", - йдеться у повідомленні.

Так, розвідка має у своєму розпорядженні дані, що на Алчевський металургійний комбінат (АМК) прийшла нова рознарядка на 1700 осіб. Це четверта та найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше приходили рознарядки на 1000, 500, 400 чоловік. Крім того, знято "бронь" із співробітників, які обслуговують районні електричні мережі.

"Щоб підвищити "ефективність" мобілізаційних заходів, співробітникам автоінспекції "ЛНР" надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ-Біле працює кілька мобільних бригад, які зупиняють транспорт на дорозі та виписують повістки чоловікам, які перебувають у автомобілях", - повідомляють в ГУР.

Співробітники райвійськкоматів "ЛНР" та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи у пошуках чоловіків призовного віку (18-65 років).

"Документи осіб, які не підлягають призову, були знайдені серед паперів знищеного підрозділу так званої "армії ДНР". Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, співробітника шахти "Комсомолець Донбасу" з довідкою про те , що він працює на "стратегічно важливому підприємстві". Нікому з них не допомогли отримані документи і всі назавжди залишилися в українській землі", - додають у ГУР.

Читайте також: Ми розуміємо, що найближчим часом буде наступ. Величезна битва буде за Донбас, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк