14.04.2022, 15:33

Важливо для учнів шкіл Луганщини: як отримати документи про освіту та продовжити навчання

школа

Тисячі жителів Луганської області змушені були покинути свої будинки у зв'язку з повномасштабною російською агресією проти України, частина жителів знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Щоб у цих умовах випускники шкіл Луганщини змогли вчасно завершити навчальний рік та отримати документи про освіту, Департамент освіти і науки ЛОДА визначив відповідні алгоритми дій.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА, передає Час Пік.

Що робити випускникам залежно від ситуації?

  • Якщо школа знаходиться на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження та учень отримує освіту дистанційно, виготовлення документів відбудеться за звичайною процедурою. При цьому замовити документи зможе і той заклад, де учень навчається зараз.
  • Якщо школа знаходиться на тимчасово окупованій території, випускнику слід звернутися із заявою про продовження навчання за дистанційною (екстернатною) формою та отримання документів до будь-якого закладу на вільній території України.
  • Якщо на час завершення навчального року школа не працює в результаті російського вторгнення, видати документи може будь-який заклад за місцем знаходження випускника, визначений місцевим управлінням освіти (для учнів, які перебувають за кордоном, - будь-який заклад в Україні).

Для семестрової та річної оцінки можна надати інформацію з електронного журналу та щоденника за попереднім місцем навчання.

Як отримати консультацію?

Консультації щодо подальшого навчання дистанційно та на екстернаті можна отримати у Департаменті освіти і науки ЛОДА за телефонами:

  • тел. 099 745 18 77,
  • тел. 066 792 83 59,
  • тел. 066 164 11 58,
  • тел. 066 059 20 42.

У Департаменті також зазначили, що виплати зарплат працівникам освіти на тимчасово окупованих територіях будуть відновлені після повернення до здійснення своїх повноважень органів державної влади у громадах.

Читайте також: З 15 квітня у школах Сєвєродонецька відновлюється дистанційне навчання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк