03.05.2022, 13:22

РФ спробує анексувати Луганську, Донецьку та Херсонську області, - розвідка США

Марина Началова | Всі новини автора

Росія спробує анексувати Донецьку та Луганську області приблизно в середині травня, а потім піти за таким самим сценарієм на Херсонщині.

Про це з посиланням на американську розвідку заявив на брифінгу 2 травня посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер, передає Час Пік з посиланням на CNN.

"У повідомленнях йдеться, що Росія планує провести референдум про приєднання десь у середині травня, і що Москва розглядає аналогічний план для Херсона", - заявив він.

Карпентер додав, що окупанти викрадають місцевих чиновників в окупованих українських містах, щоб згодом замінити їх на лояльних до Москви. Зникають також директори шкіл, журналісти, активісти.

"Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет та доступ до деяких видів стільникового зв'язку у цих регіонах, щоб перекрити потік достовірної інформації", - зазначив посол.

Він додав, що у цих містах РФ "може спробувати провести фіктивні референдуми, щоб спробувати додати видимості демократичної чи виборчої легітимності".

Також повідомляється, що 9 травня Путін може офіційно оголосити війну Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк