22.06.2022, 18:32

Росіяни підійшли до Лисичанська, ситуація на південь від міста критична, - військовий аналітик

лисичанск

Росіяни жорстко обстрілюють Лисичанськ. Більшість населення евакуйовано. Місто знаходиться під українським контролем, але ситуація на південь залишається критичною.

Аналіз того, що відбувається зараз по обидва боки Сіверського Дінця, ]]>провів]]> австрійський військовий аналітик Томас Купер, повідомляє Час Пік.

Два дні тому повідомлялося, що південні околиці Лисичанська (в 10 км) зайняла 4-а мотострілецька бригада "ЛНР". Потім були повідомлення, що звідти наступають на Мирну Долину та Білу Гору. У неділю вранці українська артилерія відтіснила супротивника до Тошківки. Більше того, ворог втратив половину цього населеного пункту.

У понеділок росіяни захопили ділянку P66 і взяли під контроль Мирну Долину, а потім Підлісне. Пізніше інформація підтвердилася.

"Підсумок: опинившись не тільки під постійним обстрілом з трьох сторін (сходу, півдня та заходу), але - через захоплення Підлісного - майже відрізані від постачання, українці вчора відійшли із Золотого. На сьогоднішній ранок вони, ймовірно, вийшли і зі східної частини Комишувахи та Гірського (увага: важка техніка вже виведена кілька днів тому)", - написав аналітик.

За його словами, дорога з Лисичанська до Бахмута перебуває під українським контролем.

Купер зазначає, що на Сєвєродонецькому "Азоті" йдуть запеклі бої. Українські військові утримують рубежі. Ситуація із евакуацією залишається невизначеною.

"Звичайно, український зв'язок із захисниками слабкий: усі мости через Сіверський Донець зруйновані. Проте захисники явно отримують достатню кількість запасів. Тобто зв'язок у повному порядку, як і з українськими військами у Вороновому та Борівському, поруч", - стверджує аналітик.

Читайте також: На виїзді з Лисичанська під обстріл потрапили німецькі журналісти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк