26.06.2022, 20:19

В ОРДЛО створили понад 200 в'язниць для утримання полонених українців, - Венедіктова

Віктор Білий | Всі новини автора

За вісім років представники окупаційної адміністрації Росії в ОРДЛО створили понад 200 постійних та тимчасових місць незаконного утримання полонених українських військовослужбовців та цивільних осіб, включаючи журналістів та волонтерів.

Про це у Фейсбуці повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова, повідомляє Час Пік.

За її словами, через ці в'язниці вже пройшли понад 4 тисячі людей, більшість з яких зазнавали тортур і нелюдської поведінки.

"Ізоляція" - місце концентрації тортур та знущань. Цього тижня правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишнього керівника цієї незаконної в'язниці в Донецьку Дениса Куликовського, відомого на прізвисько "Палич", - повідомила Венедіктова.

За словами генпрокурора, Куликовський постане перед судом після ознайомлення з матеріалами, зібраними слідством про організацію ним допитів, зґвалтування неприродним способом, катування електричним струмом, імітації розстрілу.

Вона додала, що днями повідомлено про підозру ще дванадцяти учасників терористичної організації "ДНР" у складі "оперативних та слідчих працівників" так званого "Міністерства державної безпеки".

Читайте також: Завтра Росія офіційно опиниться у дефолті, - експерт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк