01.07.2022, 11:31

Обстріл ТЦ у Кременчуці: Рятівники виявили 28 фрагментів тіл

Віктор Білий | Всі новини автора

Станом на 9:00 1 липня рятувальники виявили ще шість фрагментів тіл на території ТЦ у Кременчуці Полтавської області, за яким у понеділок, 27 червня, Росія завдала ракетного удару.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України в Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Станом на 9.00 1 липня на місці проведення аварійно-рятувальних робіт на території ТЦ "Амстор" додатково виявлено 6 фрагментів тіл. З початку робіт виявлено 28 фрагментів тіл", - йдеться у повідомленні.

Загалом внаслідок ракетного удару загинули 19 людей, 62 особи постраждали, з яких 26 осіб госпіталізовано.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов повідомив, що "ра*исти запустили по Кременчуку дві ракети. Одна з них і потрапила до торгового центру, де знаходилося близько тисячі людей. Інша ракета прилетіла до міського стадіону".

Окупанти вдарили надзвуковими крилатими ракетами Х-22. У командуванні повітряних сил ЗСУ повідомили, що ракети запускали з далеких бомбардувальників Ту-22 М3.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що атака по торговому центру у Кременчуці не була випадковою, а жертви можуть бути значними. Президент зазначив, що багатьох людей вивели із ТРЦ у Кременчуці, коли лунав сигнал повітряної тривоги, але постраждалих чимало. Кількість жертв може бути дуже великою.

28 червня відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо України. Його зібрали після масованого обстрілу росіянами українських міст в останні дні. Зокрема, після прильоту до торгового центру у Кременчуці.

Зеленський закликав визнати ракетні удари по Кременчуку терористичним актом та позбавити Росію голосу у Генасамблеї ООН.

Читайте також: "Та немає там ніякого теракту": як Путін прокоментував ракетний удар по ТЦ у Кременчуці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк