03.07.2022, 22:24

Донбас у вогні: Зеленський прокоментував можливе захоплення окупантами Луганської області

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 3 червня у Києві президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі прокоментував ситуацію у Луганській області. Є ризики, що Луганська область буде повністю окупована.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі.

"Поки не можна констатувати, що місто Лисичанськ остаточно перейшло під контроль ворога, а загалом на Донбасі – найскладніша ситуація, і її можна змінити при прискоренні постачання необхідної зброї для забезпечення вогневої переваги ЗСУ", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що в околицях Лисичанська тривають бої. "Сказати сьогодні остаточно, що Лисичанськ під контролем (російських військ. – Ред.), ми не можемо".

"Наше завдання – мати вогневу перевагу. На сьогодні наші Збройні Сили роблять все, що можуть. Прискорення постачання зброї дозволить мати вогневу перевагу. Тоді давитимемо на Росію в цьому напрямку сильніше", – наголосив він.

Глава держави зазначив, що існують ризики того, що Луганська область буде повністю окупована та військово-політичне керівництво України їх розуміє.

"Але ви також повинні розуміти, що ситуація може змінюватися щодня. У нас так було в багатьох містечках, які повністю зруйновані, переходили від одного боку до іншого", – зазначив президент.

Читайте також: Після тяжких боїв ЗСУ вийшли з Лисичанська, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк