07.07.2022, 09:34

Віра в "визволителів" була недовгою: У Сєвєродонецьку та Лисичанську окупанти набирають "гарматне м'ясо"

Луганская, война

Російські окупанти зазнали великих втрат у боях на Луганщині. Досі їм не вдається повністю контролювати регіон. Для чергової великої битви вони проводять ротацію, залучаючи місцевих жителів з окупованих територій.

Як повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, у жителів Луганщини, хто цілеспрямовано залишався в регіоні до приходу окупантів, віра у "визволителів" виявилася нетривалою, передає Час Пік.

Усі, хто вірив та чекав, що з приходом "руського миру" на Луганщині "заживуть по-царськи", сильно розчарувалися. Ті, хто радісно зустрічав російських окупантів, тепер замість роботи та зарплат отримають "путівку на фронт".

"Росіяни вже відзначили захоплення нашого регіону, прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але на межу області так і не вийшли. Проводять ротацію, залучаючи місцевих. Як це відбувається? Чоловіка запрошують на роботу, наприклад, до водоканалу, а через кілька днів він замість перших грошей отримує повістку. Його викликає "нова батьківщина". За рахунок сєвєродончан і лисичан ворог намагається подолати спротив українських бійців, щоб завершити виконання хоча б якогось завдання.

Очікуємо на чергове підсилення з їхнього боку. Воювати на рівних умовах вони не в змозі, п’ятикратну перевагу використати теж. Коли вона десятикратна і дозволено стирати із лиця землі великі міста – щось виходить", - написав Гаайдай в Telegram.

Він зазначив, що незважаючи на всі гучні заяви Кремля, бої на території Луганщини тривають. Вже третій місяць російським силам не вдається захопити автосполучення з Лисичанська до Бахмута.

"Вони контролюють лише ті ділянки, з яких ми відійшли на нові оборонні позиції. Допоки тримали Лисичанськ, жодним метром цієї дороги ворог не володів. Для них це чергова "Велика битва", - зазначив Гайдай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк