07.07.2022, 14:38

Терор окупантів у Кремінній: людей із проукраїнською позицією розстрілюють прямо на вулиці

Луганская, война

На окупованих територіях Луганщини російські загарбники переслідують місцевих жителів із проукраїнською позицією та тих, хто відмовляється співпрацювати з окупантами. У місті Кремінна терор досяг такого рівня, що людей можуть розстріляти просто на вулиці.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік. Він уточнив, що є така інформація, але наразі шукають підтвердження.

"Усім відомо, що росіяни переслідують місцевих жителів з проукраїнською позицією, або тих, хто просто відмовляється співпрацювати з окупантами. У Кремінній терор досяг такого рівня, що людей розстрілюють прямо на вулиці. Допомагають в цьому місцеві колаборанти, які здають населення з проукраїнською позицією, вказують точні адреси", - повідомив Сергій Гайдай.

Слід зазначити, що тих, хто не хоче працювати, змушують виходити шляхом погроз. Наприклад, мова про людей, без яких неможливо обійтися у сфері адміністрації чи економіки.

Чоловіки, які погоджуються, зазвичай отримують повістки.

Варто зазначити, що багато злочинів російських окупантів, можливо, буде розслідувати тільки після деокупації територій. Всі ми пам'ятаємо про звірства російської армії на окупованих територіях Київської та Чернігівської областей, і цей список, на жаль, тільки поповнюватиметься.

Глава Луганської ОВА повідомив, що поблизу Верхньокам'янки ще йдуть бої, а це означає, що армія РФ так і не змогла окупувати всю територію Луганщини. Нагадаємо, "про перемогу" було повідомлено Путіну ще кілька днів тому.

Гайдай про ситуацію з безпекою на Луганщині станом на 7 липня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк