08.07.2022, 22:55

Верещук закликала мешканців Запорізької та Херсонської областей евакуюватися якнайшвидше

верещук

Мешканці тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької та Херсонської областей повинні евакуювати якнайшвидше, щоб ЗСУ, звільняючи території, не наражали на небезпеку цивільних.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі "ТСН", передає Час Пік.

"Евакуація є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікації дуже добре діє. Ті, хто виїхав, мають і знають шляхи, волонтери, ми приєднуємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей", - сказала Верещук.

Вона зазначила, що зараз перебування на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей набагато небезпечніше за перебування на територіях, підконтрольних українській владі. За її словами, російська армія використовує цивільне населення як живий щит. Щоб ЗСУ могли вільно просуватися, місцеве населення має евакуюватись.

"Наша артилерія повинна працювати, тому що деокупація включає озброєне застосування сили, ми ж розуміємо це", - додала Верещук.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки українців задіяно в обороні країни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк