27.07.2022, 22:32

З травня українські військові звільнили 23 населені пункти на Харківщині

война

З травня ЗСУ вдалося звільнити 23 населені пункти Харківської області. Твердження росіян про "легке" захоплення 30% території регіону не відповідають дійсності.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі "Інтерфакс-Україна", передає Час Пік.

"Твердження про те, що ворог "легко захопив" 30% території Харківської області, щонайменше, некоректно, а за великим рахунком неправильно. Щоб зайти, наприклад, до Ізюму, російським окупантам довелося більше місяця вести дуже важкі бої і понести дуже великі втрати у живій силі та техніці", - сказав Синєгубов.

За цей час окупанти завдали по Ізюму 476 ракетних ударів, що навіть більше, ніж по Маріуполю.

"Сьогодні на Ізюмському напрямі також тривають запеклі бої, ворог там щодня зазнає дуже великих втрат. На цьому напрямі інтенсивність бойових дій одна з найвищих в Україні. Отже, за захоплення частини Харківщини ворог заплатив дуже високу ціну і продовжує її платити щодня", - зазначив Синєгубов.

За його словами, від початку широкомасштабного вторгнення РФ керівники Харкова та області діяли за алгоритмом, визначеним військовим становищем, і підтримували постійний контакт з військовими та вищим керівництвом держави.

"З травня звільнили 23 населені пункти. На більшості ділянок фронту в Харківській області ЗСУ змусили ворога сконцентруватися на обороні, а не захопленні нових територій. Поки бойові дії продовжуються, наші захисники мають певні успіхи. Не всю інформацію можна оприлюднити відразу", - додав Синєгубов.

Читайте також: 84% українців вважають неприпустимими територіальні поступки на користь РФ заради миру, - опитування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: