09.08.2022, 11:55

У Харкові затримано співробітника СБУ, який працював на російські спецслужби

В Харькове задержан сотрудник СБУ, который работал на российские спецслужбы

У Харківській області викрито співробітника СБУ, який надав секретну військову інформацію представникам спецслужб РФ.

У Харківській області за держзраду затримано співробітника управління СБУ. Про це ]]>повідомляє ]]>Офіс генерального прокурора, передає Час Пік.

За даними слідства, на початку березня 2022 року екс-посадовця Харківської міськради було завербовано співробітниками спецслужб РФ. Виконуючи їхнє завдання, він приєднався до Антитерористичного штабу СБУ у Харківській області.

В обмін на співпрацю з ворогом підозрюваному було обіцяно гарантії безпеки для нього та його родини у разі захоплення регіону російськими військовими.

"Маючи доступ до інформації, він передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему. Таким чином підозрюваний допомагав представникам спецслужб РФ в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

Після отримання від нього інформації окупанти здійснювали масовані ракетні обстріли по позиціях українських військ. Також співробітники спецслужб РФ використовували її для передислокації підрозділів країни-агресора з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ та планування диверсій",
- повідомили в Офісі генпрокурора.

В Харькове задержан сотрудник СБУ, который работал на российские спецслужбы В Харькове задержан сотрудник СБУ, который работал на российские спецслужбы

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк