19.08.2022, 15:34

РФ готується до відключення Запорізької АЕС від енергосистеми України, - Енергоатом

запорожская аэс

РФ проводить підготовчі заходи щодо відключення Запорізької АЕС від енергосистеми України. Російські військові шукають постачальників палива для дизель-генераторів, щоб виробляти електроенергію для систем охолодження ядерного палива.

Про це повідомив Енергоатом у Telegram, передає Час Пік.

"Російські загарбники озвучили керівництву Запорізької атомної електростанції вимогу про обмеження допуску персоналу на станцію сьогодні, 19 серпня 2022 року. На майданчик пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Енергоатому, вчора, 18 серпня, до Енергодару прибула численна російська знімальна група.

"Її члени разом із представниками ФСБ Росії на території ДК "Аліса" провели спільну нараду. А вже о 00:15 19 серпня російські окупанти вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру (НТЦ) станції. Точно зафіксовано, що ці обстріли проводилися з двох місць - автовокзалу та скидного каналу. Зрозуміло, що окупанти роблять це для створення "яскравої" картинки в пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити ЗСУ в цих обстрілах", - зазначили в Енергоатомі, а також закликали міжнародне співтовариство вжити заходів щодо деокупації території Запорізької АЕС.

Читайте також: 19 серпня росіяни готують провокацію на Запорізькій АЕС, - розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк