05.10.2022, 14:41

Вигоріли вщент: на Херсонщині ЗСУ знищили кадирівський "Ахмат" та ще два "іменні" танки

Віктор Білий | Всі новини автора

У процесі контрнаступу на Херсонщині бійці ЗСУ знищили бронеавтомобіль, який розроблявся як машина без складної електроніки, але повністю із російських деталей. Українські військові вперше знищили російський броньовик "Ахмат", створений спеціально для "спецоперації".

Про це повідомляє Defense Express, передає Час Пік.

Бронеавтомобіль 3-СТС створили підприємство "Ремдизель". Виходячи з назви автори приходять до висновку, що "Ахмат" призначений для загонів Кадирова, які формально входять до Росгвардії. Ймовірно, кадировців відправили для закордонних загонів, щоб не давати піти ЗС РФ з поля бою. Проте через паніку частина з них або "заблудила", або випадково потрапила на українські передові частини.

Зазначимо, що вперше "Ахмат" було представлено на виставці "Армія-2022" у середині серпня. Машину спеціально створили для війни проти України. Стверджувалося, що машина повністю виготовлена ​​з російських деталей і в ній немає жодної складної електроніки.

На лінії фронту ЗСУ знищили не лише "Ахмат". Крім цього бронеавтомобіля, армія РФ втратила два "іменних" танки: Т-62М "Настя" і Т-62М "Оленка".

Особливість танків у тому, що, по суті, вони – музейні експонати, оскільки були випущені ще за часів СРСР у 60-х роках минулого століття.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: