06.10.2022, 11:35

На відміну від Харківського сюрра, на Луганському плацдармі у росіян все набагато гірше, - Коваленко

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російське командування зганяє у Сватове все, що може їхати, стріляти та заряджати. Але головне те, що, на відміну від Харківського сюрра, на Луганському плацдармі у росіян все набагато гірше.

В росіян відсутня ефективна система управління передовими підрозділами. Про це ]]>пише]]> військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає Час Пік.

"Зараз у даній локації, так чи інакше, але сконцентрована дуже пекуча суміш із представників Західного Військового Округу рф, Центрального ВО, представників 1АК і 2 АК так званих "ЛНР" та "ДНР", представників ПВК "Вагнер", а так само такий собі ексклюзив як добровольчі батальйони "БАРС", - пише Коваленко в Telegram.

Однак, на думку есперта, кількість – не означає якість.

"Я дуже часто Луганський плацдарм порівнюю з Харківським. Адже вони й справді як однояйцеві близнюки.

Схожа логістична артерія, яка опиняясь під вогневим контролем ЗСУ, робить угруповання РОВ безпорадним.

Але головне те, що, на відміну від Харківського сюрра, на Луганському плацдармі у росіян все набагато гірше. У них відсутня ефективна система управління передовими підрозділами...

Підірвана система забезпечення... Задіяні ресурси не являють собою підрозділи повністю укомплектовані, а пошиті по клаптях. Деякі давно вже потребують вивода для відновлення боєздатності", - пише Коваленко.

На думку військово-політичного оглядача, вся ця "різношерста маса", яку зганяють до Сватового, при наступі української армії просто "перегрупується" на нові позиції. Ті, хто залишиться живим, звичайно ж...

"Без єдиного ефективного управління військами, стабільного постачання, свіжих, повністю укомплектованих підрозділів, різношерста маса накопичується в районі Сватового для того… Для того, щоб найближчим часом скористатися трасою Н-26 й зі змінною успішністю передислокуватися для перегрупування в район Старобільська", - пише Коваленко.

Нагадаємо, деокупація Луганщини вже розпочалася. Українська армія щодня звільняє захоплені росіянами населені пункти та просувається вперед. Окупанти та місцеві "почекуни" біжать, не чекаючи приходу ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк