22.11.2022, 21:49

Під Сватовим до кінця 2022 року розпочнеться каскадний обвал оборони окупантів аж до Старобільська, - експерт

Марина Началова | Всі новини автора

У підрозділів російських військ у районі Сватового катастрофічна втрата боєздатності, вже до кінця цього року можна очікувати відступ окупантів до Старобільська.

Так ]]>вважає ]]>військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що втрата підрозділом боєздатності - це коли підрозділ зазнає втрат 30% і більше як за особовим складом, так і за технікою.

За словами Коваленка, практично всі підрозділи російських окупаційних військ є некомплектними. Це пов'язане з тим, що вони не можуть здійснювати повноцінні ротацію і виведення на відновлення боєздатності.

"В останні півтора місяці відновлення боєздатності підрозділу РОВ у зоні БД являли собою виключно підвіз особового складу, переважно чмобіків, та поповнення на місці.

Тобто, не було стандартного виведення, заміни на свіжіший підрозділ, штатно повністю укомплектований, а просто заповнення живим м'ясом. А все тому, що свіжих і штатно повністю укомплектованих у РОВ просто немає. Немає!

Таким чином, останні півтора місяці підрозділи в зоні БД, які потребують відновлення боєздатності, заповнювалися фаршем «Ч» та вважалися поповненими, боєздатними!

Але витрачання фаршу категорії «Ч» дуже стрімке і зараз у Сватівській локації РОВ мають непросту ситуацію. У підрозділів 55 мотострілецької бригади та 3 мотострілецької дивізії втрата боєздатності вище 30%. І навіть не 40%, а трохи вище. Скажімо так, деякі підрозділи небоєздатні за особовим складом та технікою на 60%.

І ось це все має стримувати контрнаступ ЗСУ у напрямку Сватового? А тут ще й зима на носі. Логістика, МТО та інші незрозумілі моменти поза повсякденного сприйняття.

Не знаю, як воно буде насправді, але на мій суто дилетантський погляд до кінця 2022 року у рудиментарів почнеться каскадний обвал оборони аж до Старобільська. І це як мінімум", - пише Коваленко в соцмережі.

Читайте також: Росія, ймовірно, поставить пріоритет збереження контролю над Сватовим, - розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк