03.02.2023, 12:44

Депутату-колаборанту, який співпрацює з окупантами у Рубіжному, "світить" 10 років ув'язнення

Луганская, коллаборанты

СБУ задокументувала колабораційну діяльність депутата Рубіжанської міської ради 8 скликання, який співпрацює з ворогом у складі місцевої окупаційної адміністрації. 

СБУ задокументувала протиправну діяльність депутата-колаборанта з Луганської області, повідомляє Час Пік із посиланням на прес-службу 3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Зібрано доказову базу щодо добровільної співпраці з ворогом депутата Рубіжанської міської ради луганського осередку однієї з політичних партій.  

За даними слідства, колишній директор комунального підприємства "Рубіжнетеплокомуненерго" у листопаді 2022 року приступив до виконання обов'язків т.зв. "в.о. начальника відділу ЖКГ Рубіжного".

"Раніше ця особа вже потрапляла у поле зору правоохоронних органів. Вже будучи депутатом міськради, посадовець був затриманий спецпідрозділом СБУ на хабарі. Чиновник отримав підозру, але через початок війни тимчасово уникнув судового вироку.

Тепер колаборант служить окупаційному режиму та імітує в ефірах пропагандистських ЗМІ турботу загарбників про мешканців Рубіжного", - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними Луганської обласної прокуратури, депутата було викрито на організації корупційної схеми. Як керівник комунальної установи він вимагав та одержав "відкат" під час укладання договору на постачання деревини та безперешкодне проведення розрахунків.

Наразі виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури підписав чоловіку повідомлення про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, в окупаційних органах влади та адміністраціях держави-агресора чиновнику загрожує до 10 років в'язниці з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Окупанти активізувалися на Луганщині: загострення біля Білогорівки та Кремінної

Луганская, коллаборанты

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк