12.02.2023, 15:53

Для тих, хто має намір їхати до Сєвєродонецька: які виникають труднощі та що потрібно враховувати

северодонецк

Без сумніву, багато сєвєродончан зараз хотіли б жити вдома, у своєму рідному місті. Однак життя в окупації прийнятне не для всіх. Крім того, повернутися додому дуже важко - є безліч перешкод та нюансів.

Telegram-канал "Северодонецк Здесь" оприлюднив повідомлення з одного з регіональних чатів, в якому користувач мережі розповідає, які труднощі можуть виникнути у тих, хто зважиться приїхати до Сєвєродонецька, передає Час Пік.

Насамперед існує маса тонкощів, які стосуються документів. Якщо не вистачатиме якоїсь дрібниці, то отримати або відновити можна тільки через посередників, як слідує з повідомлення, і обійдеться це в копійчину. Насамперед, метушня з документами торкнеться тих, хто претендує на виплати чи отримання пенсії.

Також автор повідомлення звертає увагу на те, що гривні везти не вигідно через "особливий" курс обміну. Разом з тим, перевести в готівку гроші з української банківської картки можливо. Це стосується як виплат 2000 грн для ВПО, так і пенсій.

Також заздалегідь слід подумати про покупку нового гаджета, якщо є така необхідність, оскільки у Сєвєродонецьку смартфон коштуватиме дорожче. Те саме стосується і стоматологічних послуг.

Читайте також: Оформлення пенсій у Лисичанську: Які документи необхідні та де їх можна отримати (за даними на лютий 2023 року)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк