01.03.2023, 20:20

Росіяни збирають відомості про дітей, які живуть на окупованій Луганщині без батьків

Ольга Ранська | Всі новини автора
вивозять дітей

На окупованій Луганщині та на інших захоплених територіях окупанти збирають інфу про дітей, які живуть без батьків або законних представників.

Відповідний "документ" від анонімного джерела було сьогодні опубліковано у ТГ-каналі "]]>Артюх]]>", передає Час Пік.

Робиться це начебто для того, щоб повернути малечу батькам, навіть тим, хто знаходиться на території України. Але цей "документ" явно містить ознаки викрадення дітей, яке окупанти практикують вже протягом року, з початку повномасштабної агресії проти України в лютому минулого року.

"... прошу надати інформацію про дітей їх ДНР, ЛНР, Запорізької та Херсонської областей, а також України, які перебувають у Луганській Народній Республіці без супроводу батьків (інших законних представників). При цьому відомості про батьків (законних представників) неповнолітніх мають бути відомі, але місце їх перебування не встановлено або передача їм дітей утруднена через їхнє знаходження на території України чи інших держав", - йдеться у "документі".

документ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованій частині Луганської області учнів загальноосвітніх закладів місцева "влада" збирається відправити до Китаю начебто в рамках "активізації міждержавного шкільного обміну".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк