13.03.2023, 19:31

Чи працює ринок, як міняють гривні на рублі та що з гуманітаркою: мешканець Лисичанська розповів про обстановку у місті

лисичанск

Мешканці тимчасово окупованого Лисичанська виносять продавати на ринок все, що є вдома. Ринок працює лише частково. Водночас відкрилося багато "Воєнторгів".

Про це ]]>повідомив]]> користувач мережі, який нещодавно побував у місті, в одному з регіональних чатів у Telegram, передає Час Пік.

"Центральний ринок працює. Є кілька наметів з морепродуктами, на тому ж старому місці, кілька - з ковбасними виробами у верхній частині ринку, приблизно 3-5 точок. Солодощі - десь 4-6 точок. Якщо спуститися нижче (убік "кришки/лампочки/сірники"), то можна знайти фрукти та овочі, в асортименті основні позиції. Якщо грубо, то від минулого ринку працює 20-30%", - пише користувач мережі.

Також на ринку є точка з кормами для тварин. Однак упакування дуже схожі на гуманітарні. Крім того, на ринку багато місцевих жителів, які вийшли продавати все, що є вдома: книжки, парфуми, капці, як у 90-ті на стихійних ринках з барахольщиками.

На 8 березня можна було купити тюльпани - 150 російських рублів за 1 квітку.

"Працюють кіоски біля "Бегемота", там хліб. Поряд із пожежною продають генератори і все до них. Також була точка з продажем якихось деталей для зброї. Загалом по регіону відкрилася купа "Воєнторг" магазинів", - зазначає людина, яка побувала у місті в березні.

Діючий курс до гривні - 1,2 руб. Однак, міняють гривні на рублі вже неохоче. На ринку є валютники.

Гуманітарну допомогу лисичани отримують приблизно раз на місяць-півтора. Стандартний набір. Воду розвозять або люди самі набирають у джерелах.

Читайте також: "Хворіти не можна, вчитися теж": про "життя" в Лисичанську зі слів очевидця

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк