04.04.2023, 10:10

"Ласкаво просимо до Середньовіччя": На Луганщині люди вимушені топити сніг, щоб помитися та попити

Северодонецк

Ще рік тому Сєвєродонецьк був молодим, красивим містом, що розвивалося та відбудовувалося. Російські загарбники майже повністю зруйнували місто. Десять місяців тому Сєвєродонецьк повернувся до Середньовіччя.

В окупованому Сєвєродонецьку зникли вода, газ, світло та опалення. Люди змушені були готувати їжу на багатті у дворах та "купатися", заощаджуючи кожну краплю води. Деякі комунікації вдалося поновити, але не у всіх районах міста, повідомляє Час Пік.

Проте, раділи жителі окупованого Сєвєродонецька недовго. З настанням холодів у місті почалися перебої з електропостачанням. А після недавнього, вже весняного, снігопаду, де й були комунікації – одразу зникли.

Окупаційна влада виявилася безсилою перед негодою. Окуповані Луганськ, Кадіївка, Алчевськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та інші потонули в снігу та повалених деревах. Де були комунікації - то одразу зникли. Дорогами користуватися стало неможливо. Села відрізало від міст. Про це заявив екс-голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Telegram-каналі 3 квітня.

За його словами, так звана "влада" кинула людей напризволяще, проблеми людей їх не турбують.

"Окупанти довели область до непридатних умов життя. орки просто знущаються над людьми.
Нещодавній снігопад паралізував населені пункти і рашисти нічого не зробили, аби допомогти людям...

Без світла, води, хліба та з мишами населення очікує потеплішання. Правда, за снігом будуть сумувати, адже це єдине джерело отримання води...

Магазини пусті, хліба немає. Та його й купувати нема за що...

Підвезення товарів немає. Полиці в магазинах пусті. Люди іноді навіть викладали фотографії, що в них замерзали крани, розривало всю інфраструктуру. Тому іноді вони просто беруть сніг, розтоплюють його і таким чином роблять собі воду...

До прикладу в окупованому Сєвєродонецьку під виглядом "ремонту" окупанти розграбовують вцілілі квартири.

А там, де руки окупантів не дійшли до "ремонтів", затоплює багатоповерхівки. Очікувати на допомогу немає сенсу, містяни самотужки намагаються зарадити проблемі...", - розповів Гайдай.

новости соцсетей

Читайте також новини:

Масштабний фейк про "відновлення" та наслідки негоди: як живе окупований Сєвєродонецьк

"Все для народу!": в мережі показали, як виглядають "пункти обігріву" в окупованому Сєвєродонецьку

"Зірки в небі та водоспади зі стелі": що діється в багатоповерхівках Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк