08.04.2023, 18:36

"Без рожевих ілюстрацій та ілюзій": як сьогодні живуть жителі окупованого Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Лисичанську Луганської області люди перебувають у невіданні через відсутність зв'язку та інтернету. Розмови про контрнаступ ЗСУ неабияк лякають не лише окупантів, а й місцевих "почекунів".

Як сьогодні живуть мешканці окупованого міста:

"Телефонувала сьогодні близька мені людина, яка насилу додзвонюється до своєї матері на ГТВ! Так от вона каже, що люди з жахом чекають контрнаступ ЗСУ, все місто говорить про це!! Задають питання військовим, а вони розуміючи майбутнє, розводять руками. Це з чим зараз живе Лисичанськ без рожевих ілюстрацій та ілюзій!!!".

"Які дзвіночки? А до цього ви вважали там були палиці-копалиці? Я просто не зрозумію, чому всі непритомніють: "Ай, ракета долетіла! Ай, снаряд упав! Ай, безпілотник долетів!". Літатимуть, бо ніяка ППО не зможе повністю захистити від атаки".

"А що майбутнє? Ніхто до ладу нічого не знає, хтось намагається паніку створити в місті, хто може додзвонитися, треба якось заспокоювати людей".

"Не треба нічого бояться. Солдати ЗСУ - це не русня і в спину стріляти беззбройним не будуть. Тому треба відкинути убік зброю і повернутися до солдата ЗСУ спиною, а мордою в землю".

Раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", що "інформацію про контрнаступ закрито, нею володіють не більше 5 людей на планеті".

"Де, коли й і в який час - це питання сьогодні абсолютно закрите. Майте це на увазі. Ми усвідомлюємо, що ці події будуть не на користь РФ. Ми розуміємо, що ми робимо. Ми розуміємо, для чого ми робимо. Ми не розуміємо для чого РФ увірвалася на нашу територію? Але, повірте, вони всі або добровільно покинуть наші території, або будуть відправлені вантажем, який називається "Вантаж 200", - сказав Данилов.

Читайте також: В окупованому Лисичанську "визволителі" влаштували черговий "атракціон небаченої щедрості"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк