17.05.2023, 21:32

Одразу після школи: на окупованій Луганщині підвищили призовний вік для чоловіків

мобилизация в лнр

На окупованій території Луганської області загарбники намагаються посилити мобілізаційні заходи, у зв'язку з чим підвищили призовний вік для чоловіків.

Про це ]]>повідомив]]> голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОВА в Telegram.

"Загарбники підвищили призовний вік для чоловіків, а цього року мобілізують і 18-річних юнаків відразу після закінчення школи. Це відбувається через значні втрати в лавах окупаційної армії. Два тижні тому вони зібрали батальйон кількістю 500 чоловіків з числа колишніх в'язнів. Цей підрозділ відправили до табору підготовки, перші його частини вже перекидають на передову, фактично це "гарматне м'ясо", - розповів Лисогор.

Він також зазначив, що місцеві колаборанти поступово вивозять свої сім'ї у бік РФ. Після вибухів у Луганську окупанти збільшили кількість блокпостів та рейдових патрулів. Вони шукають людей, які можуть допомагати ЗСУ.

"Практика відключення мобільного інтернету у так званій "ЛНР" регулярна. Окупанти контролюють трафік провідного інтернету", - пояснив Лисогор.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Збільшення числа блокпостів та пошук партизанів: окупанти посилюють тиск на місцевих жителів через прильоти до Луганська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк