24.05.2023, 17:42

"Колаборанти вже пакують речі": Лисогор розповів про ситуацію в Сєвєродонецьку та Лисичанську

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку та Лисичанську Луганської області украй складна гуманітарна ситуація. Окупанти нічого не роблять для її покращення. А у колаборантів посилилися панічні настрої – деякі вже пакують речі.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

“Ситуація дуже складна. Щодо населених пунктів, що знаходяться поблизу лінії зіткнення, до 40 кілометрів, ситуація повністю критична. Це і Сєвєродонецьк, і Лисичанськ. Тільки в окремих територіях є світло, про воду взагалі не йдеться. Противник не збирається нічого там, як ми бачимо зараз, відновлювати. Люди десь користуються колодязями, десь свердловинами, які були”, – сказав він.

Лисогор також розповів, що медичну допомогу громадянському населенню надають за залишковим принципом. Спочатку її одержують військові Росії.

“За ліками там також ситуація критична. Багато хто там залишився із проблемами зі здоров'ям. Їм взагалі ніякої допомоги не надається. Те, що там знаходять рідні через якісь зв'язки й купують за шалені гроші, так тільки так. Тому що забезпечення ліками та медичним оглядом для цивільного населення там йде за остаточним принципом. Насамперед лікарі, які були завезені з Росії, надають допомогу російським військовим”, - повідомив керівник ОВА.

Панічні настрої посилились у місцевих колаборантів.

За словами Лисогора, "деякі недокерівники вже пакують речі, але далеко втекти від нас вони не встигнуть".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: На Сватівщині окупанти стратили чоловіка за проукраїнську позицію, — ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк