26.05.2023, 13:42

"Не ганьбіть своє місто": російські геральдики розкритикували варіанти нового "герба" Сєвєродонецька

российские геральдики раскритиковали варианты нового "герба" Северодонецка

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області нова "влада" оголосила загальноміське голосування щодо вибору нового герба міста. Навіть російські знавці геральдики шоковані запропонованими варіантами.

Російські "визволителі" продовжують знущатися з Сєвєродонецька. Тепер вони взялися за символіку міста, повідомляє Час Пік.

Жителям зруйнованого міста запропонували обрати один із чотирьох варіантів. Новий "герб Сєвєродонецька" обирають у магазинах, на ринках, в установах, оскільки в окупованому Сєвєродонецьку люди давно забули, що таке інтернет.

Місцеві жителі вважають, що "нагорі" давно визначилися з "переможцем", оскільки три з чотирьох варіантів зроблено "як під копірку".

российские геральдики раскритиковали варианты нового "герба" Северодонецка

Результати голосування буде оголошено 26 травня, а 28 травня новий "герб" стане офіційною символікою окупованого міста.

Як повідомляє Луганська ОВА, запропоновані варіанти герба Сєвєродонецька розкритикували навіть російські знавці геральдики.

"Навіть російські знавці геральдики обурені низькою якістю робіт, на початку тижня запропонованих для голосування на визначення окупаційною владою Сєвєродонецька нового гербу. Нагадаємо, що раніше цю подію вже оголосили соромом перед засновниками міста – хіміками та будівниками.

А вчора навіть представники країни-агресора звернулися до місцевих псевдокерівників аби зупинити голосування по обранню герба Сєвєродонецька "та не ганьбити своє місто такою символікою, що бездарно підготована дилетантами", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Переселенці з Сєвєродонецька, які були змушені залишити рідне місто, зазначають, що український Сєвєродонецьк вже має свій герб, а всі псевдоголосування в окупованому місті проводяться заради сюжетів новин для росТВ.

Герб територіальної громади міста Сєвєродонецька

российские геральдики раскритиковали варианты нового "герба" Северодонецка

Піктограма герба являє собою щит – символ розсудливості, захисту. Він пересічений трьома смугами: червоною – символом торжества, величі, гордості, хоробрості; синьою – символом миру, слави, честі, вірності, щирості; жовтою – символом достатку, поваги.

Щит являє собою прямокутник з серцеподібним загостренням до низу.

Обрамлення щита – вінок з пшеничного колосся, перевитий червоною стрічкою.

На червоному фоні підпис "Сєвєродонецьк".

На синьому фоні зображення "Золотого сокола" – символу свободи, торжества духу, безсмертя.

На жовтому фоні зображення "Колби та Імпульсу" – символів основних виробництв міста: хімічного та приладобудівного.

З двох боків колби – цифри "1934" – рік заснування міста.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Досить місто знімати": Місцеві "почекуни" бояться, що по Сєвєродонецьку почне "прилітати"

Замість того, щоб зробити з Донбасу "рай земний", росіяни його 8 років розкрадали - Пригожин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк