27.05.2023, 18:42

Армія РФ готує хімічний удар з імітацією аварії на ЗАЕС - ГУР

Марина Гончар | Всі новини автора
ЗАЕС

Через високий рівень загрози контрнаступу, російські спецслужби почали реалізовувати провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області та в межах ЗАЕС.

Про це сьогодні повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Військові експерти розуміють, що таке рішення ухвалено через невпевненість у тому, що російські війська зможуть витримати оборону під час контрнаступу Збройних Сил України. Окупанти готуються влаштувати провокації з хімічною зброєю:

"За даними ГУР, провокацію росіяни проводять з метою зриву контрнаступу ЗСУ. Водночас реальними жертвами хімічної зброї стануть саме солдати окупаційної армії, оскільки сліди ураження на їхніх тілах РФ планує використовувати як фейкові звинувачення проти України", - йдеться у повідомленні.

У перехопленому повідомленні, яке було зафіксовано о 12:15, один з окупантів попереджає про "можливий викид хімічної зброї з коптерів". Вже за пів години, хтось із військових скаржиться на скидання двох снарядів "можливо, з хімічним вмістом".

Нагадаємо, раніше у ГУР МОУ попереджали, що російські окупанти готують провокацію на ЗАЕС. Ворог може здійснити імітацію удару по об'єктах станції, щоб звинуватити у цьому Україну. Для цього росіяни можуть вдарити безпосередньо по території станції та оголосити про аварійний витік радіоактивних речовин.

Також у Головному управлінні розвідки наголошують, що Сили безпеки та оборони України під час бойових дій з російськими військами використовують лише конвенційні засоби, а чергові постановки московитських спецслужб не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У тимчасово окупований Бердянськ завітала "бавовна"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк