31.05.2023, 14:52

"Будують великі плани": Окупанти заявили про створення підприємства "Залізниці Новоросії"

Оккупанты заявили о создании предприятия "Железные дороги Новороссии"

Уряд РФ оголосив про створення так званого "федерального державного унітарного підприємства "Залізниці Новоросії", яке об'єднає залізниці "ЛНР", "ДНР", Запорізької та Херсонської областей.

Голова уряду РФ Михайло Мішустін 29 травня підписав відповідне розпорядження. Про це йдеться на сайті уряду РФ, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що підприємство належатиме до ведення "Російських залізниць", а його головний офіс буде розміщено у Донецьку.

"Рішення дозволить вибудувати єдину логістику в цих чотирьох регіонах, оновити парк вагонів та локомотивів, а також створити єдину систему управління процесом", - йдеться у повідомленні.

У Кремлі пообіцяли, що всі бажаючі працівники підприємств "Донецька залізниця", "Луганська залізниця", "Херсонська залізниця", "Мелітопольська залізниця" та концерну "Залізниці Донбасу" зможуть працевлаштуватись у нову організацію.

У т.зв. "Мінтрансі ДНР" вже завили, що згідно з планом заходів на 2023-2025 рр. за 3 роки відновлять 86 об'єктів залізничної інфраструктури. Наголошується, що першочерговим об'єктом відновлення стане вокзальний комплекс Маріуполя.

Спочатку російська орда, не шкодуючи ні будівлі, ні людей масованими обстрілами та бомбардуваннями стерла з лиця землі Маріуполь, тепер на камеру імітуватимуть "відродження" міста.

У березні цього року окупанти заявили про відновлення залізничного сполучення між "ЛНР" та "ДНР". Не минуло й 10 років... У травні повідомили про запуск автобусних маршрутів між Лисичанськом, Сєвєродонецьком, Кремінною та Рубіжним. Тепер обіцяють покатати на поїзді мешканців Луганська, Горлівки, Стаханова, Донецька... і показати їм "звільнені" території у Запорізькій та Херсонській областях...

Залишилося лише урочисто на камеру пообіцяти запустити авіасполучення між окупованими територіями.

Поки місцеві "почекуни" радісно потирають руки, а російські чиновники "світять" фізіономіями перед камерами, російські вояки панікують, скаржаться на "маневри" ЗСУ, та думають, як їм втримати ці "звільнені" території...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк