31.05.2023, 15:44

"Маніпуляції для явки": окупанти впроваджують довгострокове волевиявлення на "виборах" в "ЛНР"

Марина Гончар | Всі новини автора
республика бананов

Для того, щоб забезпечити необхідний відсоток явки на так званих перших "виборах" у самопроголошеній "ЛНР", окупанти йдуть на будь-які хитрощі. Однією з таких, є довгострокове волевиявлення для виборців, що проживають у віддалених населених пунктах.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі Луганської ОВА, передає Час Пік.

Згідно з цими правилами, виборці мають можливість віддати свій голос протягом 20 днів до дня голосування. Цікаво, що ж перешкоджає відкрити виборчу дільницю в цих віддалених селах і провести голосування протягом одного дня? Ймовірно, одна з причин - низький рівень явки. До того ж змінити місце голосування можна протягом 45 днів.

"Це, зокрема, довгострокове волевиявлення, яке передбачено для виборців, що проживають у віддалених населених пунктах. Вони можуть віддати свій голос упродовж 20 діб до дня голосування. Що заважає у віддаленому селі відкрити виборчу дільницю і голосувати протягом одного дня? Напевно, відсоток явки. За 10 днів до дня голосування це можуть зробити ті, хто за важливих обставин (перелік немаленький) у день голосування буде відсутній за місцем проживання. Водночас змінити місце голосування можна буде упродовж 45 днів, що ставить під сумнів довгострокове волевиявлення з важливих обставин. Втім, чого не зробиш заради показників. Закон один – обирають у РФ теж одних", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ще на початку квітня окупанти почали готуватися до проведення "виборів" на тимчасово захоплених територіях Луганської області, які будуть проходити у форматі онлайн-голосування, попри те, що люди вже декілька місяців знаходяться в повній ізоляції від інтернету та мобільного зв'язку. Мешканцям було запропоновано взяти участь в голосуванні онлайн. Очевидно, що таким способом буде легше сфальсифікувати результати.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Гарячі тури": Жителів Лисичанська організовано вивозять до Сєвєродонецька для отримання російського паспорта

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк