08.06.2023, 10:51

Ніякі "правила гри" не діють: У Лисичанську триває "віджим" та пограбування квартир

Лисичанск

Окупований Лисичанськ не дуже постраждав від обстрілів, порівняно із сусідніми містами. Однак це не врятувало його від мародерства та пограбування.

У Лисичанську навіть ті квартири та будинки, які не постраждали під час бойових дій, навряд чи залишаться незайманими до повернення своїх законних господарів. Аж надто це ласий шматок для окупантів та місцевих мародерів, повідомляє Час Пік.

Окупаційна влада обіцяла не чіпати порожні квартири та будинки, якщо господарі нададуть документи, що підтверджують право власності на житло. І вкотре ці обіцянки виявилися лише пустим звуком.

"Окупаційну владу Лисичанська не спиняють уведені законодавчі акти так званої "лнр". Навіть якщо господар квартири з’явився у строк, який встановила окупаційна адміністрація, підтвердив право власності на житло, це не гарантує йому абсолютно нічого.

Не рятує ані від примусового вскриття і подальшого мародерства, ані від заселення невідомими особами, яким сподобалася домівка. Ніякі "правила гри" не діють, навіть вигадані безпосередньо порушниками. Особливо в Лисичанську", - йдеться у повідомленні Луганської ОВА.

Російські "визволителі" продовжують зламувати квартири, вселяти в них "нових господарів" та мародерити. У мережі лисичани розповідають про тотальні пограбування. З квартир виносять все: від меблів та побутової техніки до шкарпеток.

Місцеві "почекуни" скаржаться, що вони чекали іншого від "нової влади". За словами місцевих жителів, гауляйтер Лисичанська Скорий тільки грабує та "набиває свої кишені", нічого не роблячи для відновлення міста. У Лисичанську досі не скрізь є вода, світло та газ.

При цьому, "почекуни" не поспішають позбавлятися українських паспортів, незважаючи на те, що заявляють: "Росія прийшла назавжди!". Тим самим вони доводять, що не вірять, що окупантам вдасться втримати місто.

А ЗСУ вже близько. Українські воїни показали як знищили ворожі міномети на території Лисичанського НПЗ.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк